Advies en Actualiteit

Meer over de zelftest

Zowel de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant kunnen gedetecteerd worden met deze test. De zelftest is bedoeld als extra veiligheid. Indien u klachten heeft of u hebt een hoog risico contact gehad dan is het aangewezen om uw dokter te raadplegen en een PCR-test te laten afnemen. Met de zelftest worden 80% van de positieve gevallen  juist gedetecteerd, dit ligt lager dan bij een PCR-test.

Bekijk hier de instructievideo

Wat als de test negatief is?

Omdat de testen geen garantie bieden, zal je je nog steeds moeten houden aan alle maatregelen, zoals afstand houden en mondmaskers dragen. Het is dus niet omdat je negatief test dat je de opgelegde coronamaatregelen niet meer moet volgen. Een negatieve test kan er wel voor zorgen dat je bijvoorbeeld je opa – die uw knuffelcontact is – met een gerust hart kunt gaan bezoeken, mits mondmasker en afstand. 

Wat als de test positief is?

Indien uw test positief is, dan contacteer je uw huisarts. De huisarts zal vervolgens een PCR-test afnemen of je doorverwijzen naar een testcentrum.

Coronapreventie

Wij vragen u om uw mondmasker steeds op te zetten en zo mogelijk voldoende afstand te houden. U kan ook uw handen ontsmetten. Er mogen maar 4 personen tegelijk binnen, gelieve daar rekening mee te houden. Heeft u klachten als: hoesten, kortademigheid, geur- of smaakverlies, koorts, spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, niezen? Bel ons op voorhand om af te spreken hoe we u kunnen helpen. Bel zeker ook uw huisarts. 

Hoe gebruik ik mijn puf?